RMT

Regionale motorvaardigheids training.

RMT – Regionale motorvaardigheids training

De cursus
De cursus duurt van 9.00 uur tot 17.00 uur en is compleet verzorgt met lunch. Enkele voorwaarden om mee te doen aan de cursus zijn dat u over goedgekeurde motorkleding moet beschikken. De cursus volgt u op uw eigen motor. Indien uw motor ouder is dan 10 jaar dan bestaat de mogelijkheid om deze apart te verzekeren voor eventuele ongevallen tijdens de cursus. Verder is het raadzaam om met volle tank aan de cursus deel te nemen.

Klik hier om je aan te melden voor de cursus.

Niet alleen veiliger, maar ook fijner motorrijden!
Echte motorkenners weten het al jaren: alleen met het behalen van het A-rijbewijs ben je er nog niet. Er komt veel meer bij kijken voordat je jezelf echt een ervaren motorrijder kunt noemen.

De RMT cursussen worden exclusief door de deskundige KNMV gediplomeerde motorrij-instructeur gegeven. Het bijzondere er van is dat de cursus in je eigen vertrouwde omgeving gevolgd kan worden. Dus niet voor dag en dauw je bed uit en naar een verweg gelegen circuit, maar gewoon in en rond de eigen woonplaats. Onderzoek heeft trouwens uitgewezen dat zeer veel verkeersongelukken zich juist relatief dicht bij huis afspelen. De vertrouwdheid van de weg met als gevolg dat de verkeersdeelnemer minder oplettend is, vormt daarbij een belangrijke rol. Maar juist als motorrijder ben je kwetsbaar in het verkeer. Er blijkt dan ook een grote behoefte te zijn om na het halen van het A-rijbewijs, een meer praktijk gerichte training te kunnen volgen.

Pittige training
Deze eendaagse RMT praktijkcursus in de eigen regio, is een stevige training die je samen met twee andere cursisten volgt. Een uitgelezen mogelijkheid dus om je met vrienden of kennissen aan te melden! Het ochtendprogramma staat in het teken van
voertuigbeheersing. Hier worden een aantal praktische oefeningen behandeld die rechtstreeks uit de VRO komen. Er is veel aandacht voor de balans tussen motor en bestuurder en voor de kijktechniek. Een tweetal voorbeelden zijn remmen en uitwijken. ’s Middags ga je de openbare weg op, waar weer die zo belangrijke kijktechniek onder de loep wordt genomen. De instructeur observeert hoe de cursist anticipeert en of de goede positie op de weg ingenomen wordt. Hij kijkt ook of de snelheid goed aanpast wordt, of op een goede manier benadert en correct ingestuurd wordt. Verder komen zaken als remmen bij hogere snelheden, uitwijken en keren in een beperkte ruimte aan bod.

Géén rijles
De RMT is zeker geen rijles zoals die bij de gewone opleiding voor het rijbewijs wordt gegeven. Het is een speciaal ontwikkelde cursus om de vaardigheden bij het motorrijden te verbeteren, waardoor je op een veilige manier meer plezier zult beleven aan het motorrijden.

Samen met de instructeur worden de vaardigheden aan het einde van de dag geëvalueerd. Na de training ontvangen de deelnemers een certificaat als bewijs van deelname en een handig naslagboekje. Wie zijn motor bij KNMV Verzekeringen ondergebracht heeft, krijgt na het volgen van de RMT gedurende twee jaren een premieverlaging van tien procent en dat zegt veel over de kwaliteit van deze cursus.