Vrachtwagen aanhanger

Rijschool Marenk

Vrachtwagen aanhanger

Chauffeurs die met een combinatie vrachtauto-aanhangwagen of trekkeroplegger de weg op willen, zijn verplicht het rijbewijs E bij C te halen. Voor beroepsmatig gebruik moeten zij bovendien in het bezit zijn van het diploma voor vakbekwaamheid CCV-B Beroeps- en Eigen Goederenvervoer. Als u deze opleiding wilt volgen, dient u in het bezit te zijn van het rijbewijs C (vrachtauto).

Na wederzijds kontakt, kunnen we de datum van het examen vastzettenen kunnen we met u afspraken maken voor de lesdagen. De totale opleiding bestaat uit 4 werkdagen en een halve dag voor het examen Tevens zullen alle bijzondere verrichting onderdeel uitmaken van de opleiding, en het aan en afkoppelen van de voertuigen wordt uit gebreid behandeld.

Het examen:
Deze wordt aansluitend op het laatste dagdeel afgenomen.

Bij het examen E bij C komen alle facetten van het chauffeursvak aan bod. In allerlei situaties moet je je vakbekwaamheid tonen. Het begint met een uitgebreide controle van de papieren en het aan te koppelen voertuig. Dan koppel je de combinatie aan en leg je een examenparcours af, waarin je rijgedrag en verkeersinzicht worden beoordeeld. Dit gebeurt op verschillende wegen, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Tijdens de rit voer je ook bijzondere manoeuvres uit op industrieterreinen en bij laadperrons.